OM MIG & MITT FÖRETAG

VEM ÄR JAG?

Mitt namn är Ronja Stech och jag bor i underbara Pershagen i Södertälje syd. Hästar har varit mitt intresse sen jag var liten och jag har alltid fascinerats av hur kroppen fungerar och vad det egentligen är som händer under ytan. Jag har hållit på med hästar i 16 år och har haft flera egna. Just nu har jag en Irländsk sporthäst som njuter av pensionärslivet hos mig.


Förutom hästar tycker jag också om att umgås med familj och vänner. På fritiden är jag oftast i stallet men tränar även min hund som jag tävlar i rallylydnad.


Att gå naturbruk med inrikting häst var självklart för mig i gymnasiet och sista året utförde jag en godkänd hästskötarexamen.

tvåårig utbildning hos UPH

Jag har påbörjat en tvåårig utbildning hos UPH (Utbildningscentrum för professionell häst/hund och humanvård) för att bli Friskvårdskonsulent där jag lär mig att behandla såväl hästar som människor. Detta för att häst och människa oftast påverkar varandra och det är viktigt att se till båda parterna för att komma fram till problemens orsak. Ett stort plus är att jag också kan behandla Er som inte är hästmänniskor. 


Jag har gått tre terminer av fyra och gjort en godkänd examinering till diplomerad massageterapeut för häst och human. 

I min utbildning ingår...

 I min utbildning ingår förutom GSHM- Genuin Svensk Häst Massage och GSHM-Genuin Svensk Human Massage, anatomi & fysiologi, biomekanik, rehabilitering, patologi, näringslära, etologi och träningsfysiologi.

equipmentcoach

Jag har även påbörjat min resa till equipmentcoach och hjälper dig gärna att se över din hästs utrustning och svarar på frågor.

Vad ÄR HOLISTIC SENSE?

Affärsidén är att hjälpa häst och människa till en hållbar framtid i harmoni och balans. Hästen påverkas ofta av människan och tvärtom, därför är det viktigt att se över båda parter för att komma till orsaken av problemen som kan uppstå. 


Eftersom jag vill ta reda på orsaken till obalansen i kroppen ser jag till helheten. Alltså både fysisk och psykisk påverkan men även influenser utifrån osv. Jag ser på det ur ett holistiskt perspektiv, därav "Holistic" = helheten. Jag har också planer på att i framtiden utöka företaget med fler tjänster och eftersom jag inte vill begränsa mig men ändå ha med känslan av friskvård och ett holistiskt tankesätt blev det "Sense" = känsla. 

Min vision är att lösa problem från grunden, beter sig hästen annorlunda kanske det inte bara har med ridningen att göra utan kanske utrustningen, fodret, ny häst i stallet eller stress? Du kanske har ont i länden men orsaken sitter någon helt annanstans. Det finns många orsaker till problem och jag vill lösa dem allihop!